Eindelijk een internetcafé :P - Reisverslag uit Cádiz, Spanje van Tom Seising - WaarBenJij.nu Eindelijk een internetcafé :P - Reisverslag uit Cádiz, Spanje van Tom Seising - WaarBenJij.nu

Eindelijk een internetcafé :P

Door: Tom

Blijf op de hoogte en volg Tom

23 Augustus 2007 | Spanje, Cádiz

JAJA,
na lang zoeken hebben we eindelijk een internetcafé hier in Cádiz kunnen vinden :P

Vandaar nu ff een heeeeeeeeel lang bericht van de hele week en de aankomende (werk)dagen!! (A)

Ow, en ik weet nie of et nu gaat lukken om er foto´s op te zetten, maar dat zien jullie dan vanzelf wel he :P

Ten eerste over onze eerste week in Chiclana...
Dat is een kleine stad in de buurt van Cádiz...
Daar zaten we bij onze begeleiders, Michelle, Gerard en hun 16-jarige zoon Robert...
We moesten daar nog een week blijven, omdat we pas de 21ste augustus naar onze kamer in Cádiz konden :P
We hebben onze dagen daar dus aan het strand en het uitgaansleven gesleten hahahaha :P
Flink bruin geworden daar en heel veel plezier gehad bij het Nederlandse gastgezin (bedankt nog Michelle, Gerard en Robert)
Er was, een paar dagen na ons, nog een kerel uit Duitsland gekomen, Benjamin. Hij spreekt overigens gewoon Nederlands.
Veel met hem geouwehoert enzo hahaha:P
´s Avonds zijn we vaak uitgeweest met Engelsen die daar ook voor vast wonen, erg gesellig moet ik zeggen :D

Nja, maandag zijn we nog thuisgebleven (wilden naar het bedrijf toe, maarja onze stagebegeleider was er niet :P) dus weer naar et strand:P

Dinsdag zijn we eindelijk naar het bedrijf geweest. Daar kregen we vanalles te horen in het Spaans en half-Engels:P hahaha
We hebben ook onze opdracht te horen gekregen. We moeten veel foto´s maken en veel onderzoek doen naar het watersysteem van Cádiz.
We moeten werken vanaf 9u tot 2u. korte dagen, maar dat is daar eenmaal zo.
Daarna gaan we steeds warm eten en een siësta houden of beetje rondhuppelen door de stad :P
Ook zijn we nog naar de kamer geweest. Heel aardige familie (moeder, 2 zoons en een dochter). Het is heel netjes en zijn egt sgatten van mensen :D (ja mam en pap jullie blijven toch de beste hoor hahaha :D)
het eten is wel enorm wennen. alles is egt heel zuur en heel veel. we eten elke dag om 2u en 9a 10 u warm. dus heel anders als in nederland.
Nja, de rest van die dinsdag hebben we door Cádiz gewandeld. Ongeveer 20km of meer gelopen :P last van me voeten joh hahaha
´s Avonds zijn we nog uit eten geweest bij de chinees. Samen met een Nederlandse familie uit Leiden, hun dochter heeft hier ook stage. Heleeee gezellige mensen!!!:D

Woensdag zijn we hier dus egt begonnen met ´werken´ :P we moesten foto´s maken van drainagesystemen, fonteinen, riolen e.d. We zijn ook ondergronds geweest in een grote put (wat een gore lucht hing daar)
Verder zijn we weer (met Antonio Martinez (stagebegeleider)) de stad in geweest en hebben we foto´s gemaakt enzo.

Vandaag dus eindelijk een internetcafé gevonden :P we zijn weer de stad ingeweest. nu hebben we gekeken naar open rioleringen. (heel de stad wordt voorzien van nieuwe rioleringen)
Dit hebben we samen gedaan met Eloy. Hij is de technische man van Aguas de Cádiz.
we waren al om half 1 klaar:P
heerlijk gegeten bij onze spaanse ´moeder´ hahaha
nu zitten we ff agter msn te kletsen met iedereen hahaha:P

Morgen moeten we een spaans-engels woordenboek maken voor antonio:P ij wilt engels leren en wij leren dan meteen spaans:D

nja nu gaak maars afsluiten. srry als ik een beetje krom getypt heb maar had niet alle tijd van de wereld:P internet is hier namelijk niet goedkoop:P

heej maar ik kom deze week nog op msn (zaterdag waarschijnlijk) en dan zal ik jullie weer inlichten:P

heel veel kussen knuffels en andere dingen van mij :D

xxx TOM xxx

• 23 Augustus 2007 - 14:12

Frank:

Chill Tom
    klinkt leuk, veel plezier nog

• 23 Augustus 2007 - 18:57

Rcamps:

ej aart waar blijve de fotos van de senioritas:P mit die berge die ge altied fotografeert

groete rick

• 24 Augustus 2007 - 20:28

Ger:

He Tom, het is wel afzien met die lange werkdagen he.
    Neem af en toe wel rust .
    Je moet nog 5 maanden. Groetjes van de buurtjes

• 26 Augustus 2007 - 11:17

Jezus:

ha broertje! nou zo te lezen gaat het jullie daar erg goed af!! leuk om dat zo te lezen.Hier alles zijn gangetje, namens mike nog bedankt voor de kaart en het geld. Hij heeft een hele leuke dag gehad met veel kids uit de straat! binnenkort houden we een minidisco voor de kids(kinderfeestje). We hebben voor volgend jaar al een vakantie geboekt: naar Spanje, vlak bij Barcelona.Nou verder wens ik jullie de tijd van jullie leven daar en tot schrijfs!! xxx Debby en de rest van de fam.

• 28 Augustus 2007 - 15:00

Gerard Pijnappels:

Hallo Tom en Marijn,

Jullie slaan je er zo te lezen goed door de eerste weken heen. Er moet kennelijk heel wat geimproviseerd en geacclimatiseerd worden.
    Over de werkzaamheden kom nog weinig concreets boven. Zijn er er al renovatieplannen gemaakt en heb je die al gezien.
    Wat wordt er nu van jullie verwacht.

Laat dat even via de e-mail weten.
    g.pijnappels@roc-nijmegen.nl

Tot slot begrijp ik dat jij Tom als schrijver fungeert. Daardoor blijft Marijn waat verborgen. Ik zou ook wel wat van hem willen horen.
    Is hij al verstaanbaar spaans aan het praten?
    Ik hoor van jullie.

Hasta Luego.